Beliczai Balázs – augusztus 2. szombat 14.30

beliczaibalazs

Budapesten születtem. Életem első perceiről csak homályos emlékeim vannak (rátesznek egy mérlegre, bepólyálnak – ilyesmik). Óvodát végzett ember vagyok. Az Ec-pec kimehetsznek mai napig nagy hasznát veszem, ha valami fontosat kell kiszámolni.

Az óvoda után – szüleim tanácsára – általános iskolába mentem. Nagyon gyorsan tudtam szavalni, így sok szavalóversenyt nyertem. A tanár-diák kosármeccseken már nehezebb dolgom volt, főleg amíg kisebb voltam.
Tizennégy éves koromra tudásszomjam már elviselhetetlenné vált. Az I. kerületi Petőfi Sándor Gimnáziumban kerestem enyhülést. Az iskolai Diákszínpad tagjaként nevettettem meg először az embereket Hamlet szerepében. Az énekkarral bejártuk a fél világot, főleg a lakott területeket.
2003-ban jelentkeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanítóképző Főiskolai Karára, ahová felvettek, s még az ösztöneimet is díjazzák. 2006-ban indultam a Humorfesztiválon, s felkértek, hogy írjak önéletrajzot a honlapra. Életem eddigi utolsó percei ezzel teltek.

Tanítóképzőre jár, de gumibáboknak is kölcsönöz hangot. Nem fogyaszt alkoholt. Beliczai Balázs a Magyar Rádió V. humorfesztiválján a Magyar Televízió különdíjának nyertese.

Beliczai Balázs a facebookonhttp://www.facebook.com/BeliczaiBalazs