Grácia Hegedűtrió – augusztus 2. szombat 15.30

graciahegedutrio

Három fiatal tehetség, hegedűszó, klasszikus slágerek modern hangszerelésben és csodálatos új melódiák. Ez az, amivel röviden jellemezni lehetne a Grácia zenekart.

Alexandra, Ilona és Eszter virtuóz hegedűtudásukkal adják elő a népszerű szerzőpáros Holló József és Molnár László által feldolgozott klasszikus átiratokat és a Grácia számára írt saját szerzeményeket. A siker garanciája a szerzők, akik az ún. “crossover” stílusból Magyarországon már több, mint százezer lemezt adtak el.

A lányok kiemelkedő hegedűtudása lehetővé tette olyan darabok feldolgozását, amelyek akadémiai szintű tudást igényelnek. Rimszkij-Korszakovtól “A dongó”, vagy Rossini-től a Tell Vilmos nyitány eddig még soha nem hallott dinamikával és érzéssel csendül fel a lemezen, természetesen a közönség által már kedvelt Holló-Molnár stílusban feldolgozott zenei alappal. Az Albumon több klasszikus mű feldolgozása is megtalálható (Strauss – Tere-Fere Polka, Hacsaturján – Kardtánc, stb.), egy tradicionális sláger kíséretében. Az élénkebb ritmusú saját szerzemények a fiatalságot, a dinamizmust képviselik, míg a csodálatos lassú dallamok megnyugtató érzéseket visznek rohanó világunkba.

Grácia Hegedűtrió weboldala: http://www.graciamusic.hu/