“Rendhagyó történelemóra” – Első előadás

Január 26-án 18 órakor kezdődött Becze Gábor öt alkalomból álló történelmi előadássorozatának első része a művelődési ház szervezésében.
Becze Gábor a nagyvenyimi általános iskolában kezdte diákéveit, és tanulmányai befejeztével, ide visszatérve a Kossuth Lajos Általános Iskola tanári karának tagja lett. Történelmet és földrajzot oktat a lelkes nebulóknak.  Történelem iránti szenvedélye sarkallta az 1848-as szabadságharc témájának feldolgozására, melynek előzményeiről mesélt az első alkalommal.
Szép számP1070529mal érkeztek a vendégek: kisiskolásoktól a nyugdíjasokig több mint ötven ember várta izgatottan a vetítéssel, képekkel gazdagon illusztrált előadást. Nagyon jó érzés volt látni, mennyi embert érdekelnek a szabadságharc eseményeiről szóló, korabeli forrásokból válogatott, kevésbé ismert részletek, hiszen nagyon fontos esemény volt ez a magyarság történelmében. A téma komolyságát oldotta Gábor sziporkázó humora, ami sok ember arcára csalt mosolyt.
.
Reményeink szerint a második, február 23-i estén is sok olyan érdekességet tár elénk a „Schwechattól Kápolnáig” alcímet viselő részben, ami a legtöbb történelemkönyvből kimaradt.
Csatlakozzanak hozzánk, várjuk Önöket szeretettel!
A rendezvényen ingyenesen vehetnek részt.