Falunap 2015 fellépői VI. – Fourtissimo

fourtissimo

Fourtissimo

Augusztus 1. 16:00

“…Mert ti olyanok vagytok, mint a tükör: ahogy a színpadon álltok, a zenei tudás mellett az életörömötökkel a hallgatóságban is felébresztitek az életörömöt. Azt hiszem, ez a legtöbb, amit művész megtehet. ”

/Rados Virág, író/

Nehéz szavakkal bemutatni a zenekart, leírni azt az utánozhatatlan érzést, amely a színpadról árad, amikor felcsendül a zene és beindul a varázslat. A Fourtissimo frontemberei, a Kuna testvérek szinte egy emberként szólnak a közönséghez, Valéria énekhangja, a fiúk hangszerjátéka a nézők lelkéig hatol, és az összetartozás érzése hamar magával ragadja a hallgatóságot is. A több mint negyed százados zenei múlttal rendelkező művészek páratlan virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és ötvözik előadóművészi tapasztalataikat, hogy a közönség minden tagja részesülhessen a ZENE elsöprő erejéből. Számos komoly-és könnyűzenei sikerrel a hátuk mögött most egy újabb kihívás elé néznek: a 60-70-es évek jazzrock legendáinak nyomdokain indultak el, hogy újból előtérbe kerüljön ez a nálunk méltatlanul háttérbe szorult műfaj.

Épphogy elindult 2014, máris a Magyar Rádió Márványtermében koncertezett a zenekar a a rendkívül különleges “Klasszikus és Jazz” koncertsorozat keretében, egy hónappal később a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Zuglói Smooth Jazz Club-ban játszottak. Mindkét helyen teltházzal, és a zenekarra jellemző elsöprő sikerrel szerepeltek. A VII. Jazzy Jazz Dalversenyen indultak két saját dallal, melyből mindkettő a legjobb tíz közé, azaz a döntőbe került, majd Funk 4 Fun c. szerzemény elnyerte a verseny Közönségdíját!

  • Kuna Valéria, “az éjszaka királynője”, a zenekar “hangadó”-ja, érzéki trombita játékkal, és énekkel gyarapítja a műsort,
  • Kuna Gyula, az első trombitás, szédítő magasságokat csihol ki hangszeréből, majd a következő pillanatban szinte “énekel” kezében a trombita,
  • Kuna Bence kürttel önmagában is kuriózum ebben a műfajban, és határtalan profizmussal mutatja meg, hogy milyen egy igazi ”jazz-kürtös”,
  • Kuna Márton harsonájával rendkívül kreatív, különleges improvizációkkal és hihetetlenül tökéletes hangszerjátékkal bódítja el a közönséget.

Ők négyen a Fourtissimo “magja”, akikhez csatlakoztak az ország legjobb zenészei.
A The Fourtissimo Jazz Orchestra koncertjein garantáltan jól érzi magát a bulizásra éhes közönség éppúgy, mint a nem mindennapi kulturális, zenei élményre szomjazó koncertlátogató publikum.

A Fourtissimo díjai

  • 1995 Passau Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny Különdíj
  • 1996, 97, 98 Pozsony Interforum Talentov
  • Nemzetközi Kamarazenei verseny I. díj
  • 2005 Fonogram díj jelölés mint “Az év felfedezettje”
  • 2005 Príma-díj
  • 2012 Az I. Zuglói Smooth Jazz dalverseny Közönségdíja, a “Mali” c. dallal