Falunap 2015 fellépői VII. – Borra-Való

borravalo

Borra-Való

Augusztus 1. 17:00

Igazi gasztrofolk hangulattal várja az érdeklődőket szombat délután a Borra-Való Együttes, akik még nem ismerik, mellékeljük bemutatkozó üzenetüket.

Zenés csapatunkat Borra-valónak kereszteltük, bordalokat és borverseket játszunk nagy örömmel. A régi mondás úgy tartja, a bor kis mennyiségben gyógyszer nagy mennyiségben méreg. Ám a borkedvelők másképp látják: kis mértékben gyógyszer nagy mértékben orvosság. Mi maradunk az első tanácsnál, hiszen már az elődeink is tudták: idd a bort minden nap csak tarts mértéket! Elődeink boros üzenetét népzenei hangzással fűszerezett bordal és borvers formájában adjuk elő, borkedvelőknek ajánljuk “Asszony bora, ember bora” című lemezünket.

A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. Megérleltük, mint a jó bort. 2011 nyara eseménydúsan alakult…születtek sorra a dalok, sosem ismert mélységből bukkantak elő, s találtam majd később rá azokra a népdalokra is melyek mindenki által ismertek, szájról-szájra terjednek…különös és fűszeres játék volt, egymás után találtam meg a zenésztársaimat is akikkel együtt elkezdődtek a próbákkal, ötletekkel, nevetésekkel teli napok. A dalok szeretete, a zenélés öröme és a jó borok még az őszi borongós napokat is telítették. Kis csapatunk ismert és újszerű bordalai pincekoncertekre, jóízű borozgatás mellé ajánlott…, nem múlhat el nap jó bor és jó zene nélkül.