Falunap 2015 fellépői IX. – Rokker Zsolti

rokkerzsolti

Rokker Zsolti

Augusztus 1. 19:30

Rokker Zsoltti, ali(j)as Erdei Sándor március 2.-án született Miskolcon. Középiskolai tanulmányait Sátoraljaújhelyen végzi kertészeti technikumban, ahol megtapasztalja a mezõgazdasági életforma és az agrárproletariátus viselkedési normáinak megfelelõ stílust, melyet késõbb nagyszerûen hasznosít.

1996-ban felvételizik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi karának Kulturális Antropológia szakára, ezzel párhuzamosan indul humorista pályája. 1996-ban egy versmondó versenyen a mûsorvezetõ. Böröczky József, a Mikroszkóp színpad mûvésze hívja szerepelni az HBO mozicsatorna akkor induló Mennyi?30! címû kabarémûsorába, ahol különbözõ karaktereket elevenít meg: Cudar Józsi, Agresszív Lali sógor, Büdösszájú Gyöngyi, Törköly Pista bá, Dzsekszon, majd új figurái lesznek a mûsor vége felé 1999 körül a Nagymutter és Rokker Zsoltti.

A Rádiózást a Boros Lajos-Bochkor Gábor mûsorvezetõpárosnak köszönheti, õk hívják a Danubius Rádió gegcsapatába, majd együtt mennek át a Slágerbe, ahol immár Rokker Zsoltti és nagymamája állandó szereplõi a legsikeresebb ébresztõmûsornak a Bumerángnak.

Az 1996-2000-ig tartó idõszakot nevezi az igazi iskolának az életre, mivel folyamatosan jár fellépésekre, úgynevezett haknikra, ahol egyre többen megismerik a nevét, és arcát (errõl annyit hogy van aki mai napig Zsoltinak hívja,az arca meg csak annyira ismert hogy bármikor beeteti a mûv.ház portásnénijét hogy õ a Szabó Győző). Ezidáig az elmúlt tíz év alatt kb.ezer fellépése volt szerte az országban, és szinte minden hétvégén hívják valahová.

Kiadott lemezei :

  • 2001- „Rokker Zsoltti és a nagymutter”
  • 2003 – „Rokker Zsoltti – Neszójjábe”
  • 2005 – „Tömény” és „Bumeráng” c. műsorokban elhangzott legjobb interjúk válogatása, egyfajta Best of válogatás