Falunap 2015 fellépői XI. – Varga Feri és Balássy Betty

balassybettivargaferi

Varga Feri és Balássy Betty

Augusztus 1. 21:15

Varga Feri

1978-1986 a Sátoraljaújhely Zenei általános iskola kiemelkedő tanulója. Az első választott hangszere gitár, azonban három évvel később elcsábítja Őt a trombita ellenállhatatlan varázsa. Komoly zenei előre lépésnek számított, hogy Feri tehetségének köszönhetően egészen az Úttörő Zenekar első trombitásává nőtte ki magát. Később a dob hozta meg neki a zenei kiteljesedést.

2006-ban „az év Férfihangja” címet nyerte el a Megasztár tehetségkutató verseny jóvoltából és megjelent az élete első és egyetlen énektanára Balássy Betty személyében. Az Egy bolond százat csinál” film duett főcím dala előadásáért a Mahasz Fonogram díját kapja, ami azért is tekinthető fontos trófeának, mert a dal a közönség szavazata alapján került a dobogó legfelső fokára.
Minden fellépése és az emberekhez való viszonya is azt bizonyítja, hogy nagy szíve van neki!

Balássy Betty

Az Erkel Színház és a Magyar Állami Operaház állandó “lakója ” volt közel 12 évig, ahol a gyermekkar keretein belül számos darabban szerepelt. Az Operaházon kívül énekelt a Magnificat Gyermekkarban, akikkel versenyeket nyerve járták a világot. Hamar rájött, hogy a könnyebb műfaj is nagyon vonzza így a klasszikus zongora után kipróbálta magát a jazz zongorázásban is. Kisvártatva már saját magát kísérte zongorán és elkezdte tanulni a jazz éneklést is.

Sok zenekarral dolgozott együtt és saját zenekaraival is számos fellépésük volt országszerte. (Space Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners )
Igazi szakmai elismertséget a jazz zene világában ért el. Saját jazz zenekarjával és elismert nagyobb jazz zenekarok felkérésére számos helyen lépett fel. (Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra , Budapest Big Band ….stb)

2004-ben a Megasztár 1. tehetségkutató verseny megrendezésekor a vokál szekció vezetője volt, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár 2. és Megasztár 3. résszel.
2006-ban ismerte meg férjét és énekes társát, Varga Ferit akivel elindult közös zenei életük.

2006-ban Ferivel felkérték az „Egy bolond százat csinál” című film főcím dal eléneklésére, ami óriási sikert hozott, hiszen a dal a közönség szavazatok alapján megkapta a Mahasz Fonogram díját az ” év dala” kategóriában.
Elkészítettek közösen 5 lemezt és most készítik első gyermeklemezünket, ami nem is lehetne aktuálisabb, hiszen 2 közös gyermekükkel együtt tesztelik az új dalokat.