Falunap 2016 Fellépők X. – Aranydaru Dalkör

AranydaruDalkörPünkösdin

Aranydaru Dalkör

Augusztus 6. 12.10 Jó ebédhez szól a nóta

 

Az Aranydaru Dalkör 1994-ben az Aranydaru Nyugdíjas Klub akkori tagjaiból alakult közösség, melyben a kezdetekkor férfiak és asszonyok is részt vettek, összesen 8 fővel.

Később a férfiak felhagytak az énekléssel, de a csoport, és a nagyvenyimiek örömére az idei évtől 3 új férfi taggal bővült a létszám.


A dalkör rendszeres fellépője a helyi és kistérségi rendezvényeknek, falunapoknak, versenyeknek. Részt vesznek országos minősítéseken, dalos találkozókon. Az évente megrendezésre kerülő Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud-on minden alkalommal kiemelkedő eredményt értek el.

Szervezőként tevékenyen veszik ki a részüket a már hagyománnyá vált Pünkösdi Dalostalálkozóból.

A környékbeli fellépéseken kívül kaptak már meghívást a Duna túlsó oldaláról, Dunavecséről, Kunszentmiklósról, Kunpeszérről, Szabadszállásról, Soltról, sőt Budapestről is.

Elért eredményeiket hűen tükrözik az ajándéktárgyak, oklevelek, melyek mára már megtöltötték az iskola folyosóján található szekrényüket.

Szakmai vezetőjük Németh Irma.

Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő időkben is hasonló sikereket érjenek el, hozzájárulva ezzel Nagyvenyim hírnevének öregbítéséhez.

Mentés

Mentés

Mentés