Falunap 2016 Fellépői XV. – Fényes György és Erdős Melinda

erdosmelindaFényes György

 

Fényes György és Erdős Melinda

Augusztus 6. 12.30 Jó ebédhez szól a nóta

Erdős Melinda

Kolozsváron született, majd családjával települt át Magyarországra. Iskoláit is itt végezte el – többek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Énektanárnője a kitűnő énekmester Ónodyné Kiss Márta volt. 1971-74-ig az állami Déryné Színház primadonnája volt. 1974-től a Magyar Állami Operaház énekesnője. A nótaéneklést több, mint 13 éve műveli. Mindemellett operetteket is énekel. Rengeteg rádió és tv felvétele látható a DUNA TV-n, ATV-n, BPTV-n,  ZENIT TV-n.

Fényes György

Tápióbicskén született. 1974 óta énekel, azóta hirdeti nemzetünk egyik legdrágább kincsét, a magyar nótát. 1984-ben a „Nyílik a rózsa” nevezetű nótaverseny győztese lett. Számos rádió- és tv-felvétel készült róla. Több nóta fűződik nevéhez, mint például: „Nincs már hová haza menni”.

Az éneklés mellett saját szerzeményeket is ír, mint a „Ha bemegyek a templomba” , „Drága szülőföldem” és az Úgy szerettem én az asszonyt”.

A Magyar Nóta szolgálatában eltöltött 40 év elismeréseként, 2014. augusztus. 20-n Magyarország Köztársasági Elnöke által adományozott “Magyar Arany Érdemkereszt” kitüntetést kapott. Még abban az évben a Magyar Nemzetőrség “Nemzetőr Tisztikeresztjét” vehette át. Úgy érzi, arra hivatott, hogy nemzetünk egyik legdrágább kincsét a magyar nótát megszerettesse, ápolja és hirdesse.

Jó ebédhez szól a nóta” címmel találhatják meg műsorukat, mely a szombati programunkban kapott helyet, 12:30-tól 13:30-ig.


Jó szórakozást kívánunk hozzá!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés