Falunapi programok X. – Kádár Ferkó fotószínháza

Kádár Ferkó fotószínháza szeretettel vár mindenkit a Falunapon, augusztus 3-án a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola bejáratánál.

„Mind magánemberként, mind fotósként, mind pedig alkotóként fontosnak tartom a magyar kultúra, ezen belüli is a paraszti kultúra ápolását és megismertetését. E célt szolgálja az általam indított kezdeményezés, a néprajzi képeslapsorozat. A kultúra szélesebb értelmezésében, a paraszti hagyományokon túl, a polgári miliőt bemutató elemek is megjelennek a korabeli vásári fotózás életre keltésével.

A fotós öltözéke már önmagában is figyelemfelhívó, az elegáns zakó, a mellény, a keménykalap, s túl ezen, a korábban oly különleges mesterség minden kellékével felszerelt helyszín /a fekete lepellel takart  doboz-gép/,  a régi fényképezés tökéletes illúzióját kelti.

A  korabeli életképek speciális ponyvára kinagyított hátterével különleges fotók készítésére nyílhat lehetőség, „beállítva” a képbe a korhű kosztümbe öltöztetett fotóalanyokat. Az illúziókeltést szolgálják az egyes képekhez használható odaillő, választható öltözékek, tárgyak, továbbá a beöltözést, kellékezést segítő parasztmenyecske.

A képek megvárhatóak, a helyszínen rögtön kinyomtatjuk, 13×18-as méretben.

Egyedi, igényes papírkeretet is ajándékozunk hozzá, így a különleges fotó akár állítható, akár függeszthető dísze lehet otthonának.  Mivel képeink digitális technikával készülnek, igény esetén e-mailben is elküldjük azokat.

Vásári fotózásunkkal rendszeresen meghívást kapunk,hogy csak egy párat említsek: a Göcseji Falumúzeum /Zalaegerszeg/, a Szentendrei Skanzen,  a Sóstói Múzeumfalu /Nyíregyháza/ eseményeire. Évek óta képviseljük Békéscsaba városát az Utazás Kiállításon /Budapest/, a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumot a Múzeumok Majálisán a Nemzeti Múzeum kertjében, Mesterségek Ünnepe Budai Vár, Kolbászfesztivál Békéscsaba, Kocsonyafesztivál Miskolc ”

Forrás: www.fotoszinhaz.hu

Kádár Ferkó Fotószínházával Falunapi programsorozatunk keretein belül augusztus 3-án, szombaton 12-20 óráig találkozhatnak. A fotószínház ingyenesen vehető igénybe.

Kedvcsinálónak ajánljuk Önöknek a 2017-ben készült, a művelődési ház dolgozóival készített fényképet, melyet ezúton is köszönünk Kádár Ferkóéknak! 🙂

Videó a fotószínházról:
https://www.youtube.com/watch?v=XcJk8ioUlTQ