Látogatói tájékoztató

 

Látogatói tájékoztató

a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szolgáltatásainak igénybevételéhez kapcsolódó 2021.05.04-től érvényes feltételekről

 A belügyminiszter 3/2021. BM határozata alapján május 1-től hatályba lépett a 194/2021.(IV.26.) Kormányrendelet, amely alapján a védelmi intézkedések betartása mellett a közművelődési intézmények és könyvtárak megkezdhetik a 2020. november 11. óta felfüggesztett szolgáltatásaik újraindítását.

Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2021. május 4. keddtől a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár újra fogadja látogatóit.

 Az intézményt 18 év feletti személyek védettségi igazolvánnyal, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő személlyel látogathatják.
A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező felnőtteket és a védett felnőtt kísérő nélkül érkező 18 év alatti látogatókat dolgozóink nem engedhetik be az intézmény területére.

A 194/2021. Korm.rendelet felhatalmazza az intézményben dolgozókat a védettségi igazolvány meglétének ellenőrzésére, illetve arra, hogy szükség esetén kérjék a személyazonosság és az életkor hivatalos okirattal történő igazolását azzal a feltétellel, hogy az adatokat semmilyen formában nem rögzíthetik.

Dolgozóink és az intézményben tartózkodó vendégeink védelmében a könyvtárban és a művelődési házban is

  • az intézménybe érkezéskor kötelező a kihelyezett vagy saját kézfertőtlenítő használata,
  • közös terekben kötelező a szociális távolság (1,5 méter) betartása.
  • A közös terekben történő tartózkodás ideje alatt továbbra is javasoljuk az egészségügyi védőmaszk használatát.
  • Dolgozóink számára a maszk használata kötelező.

 

 Nyitvatartási időnk:

 

hétfő

kedd

szerda

csütörtök

péntek

szombat

vasárnap

Könyvtár:

13-18

13-18

13-18

13-18

09-14

ZÁRVA

ZÁRVA

Művelődési ház:

17-20

12-20

12-20

12-20

12-20

08-16 rendezvénytől függően

ZÁRVA rendezvénytől függően

 

Könyvtári szolgáltatások igénybevételére vonatkozó feltételek

  • Védettséggel (védettségi igazolvánnyal) nem rendelkező felnőtt olvasóink és 18. életévnél fiatalabb, védett felnőtt kísérő nélkül érkező olvasóink számára on-line katalógusunkból történő választás alapján, telefonos egyeztetést (25/506-220) követően összekészített könyvcsomag épületen kívüli átvételére van lehetőség. Ők az intézmény területére jelenleg nem léphetnek be.
  • Védett felnőtt és védett felnőtt kísérővel érkező 18 évnél fiatalabb olvasóink számára lehetőség van a könyvtári kölcsönzésre a hagyományos módon: személyes megjelenéssel, a helyszínen válogatva az állományból. A tartózkodás ideje alatt a 6 évnél idősebbeknek javasoljuk egészségügyi maszk viselését.
  • A visszahozott könyveket biztonsági okokból 3 napig várakoztatjuk, mielőtt visszakerülnének a polcokra, kölcsönzésük csak ezt követően lehetséges.
  • A felületeket, eszközöket naponta többször fertőtlenítjük, ezzel együtt megköszönjük, ha olvasóink saját kék tollat használnak aláíráskor.

A MŰVELŐDÉSI HÁZ LÁTOGATÓIRA VONATKOZÓ FELTÉTELEK

A hivatkozott rendelet értelmében olyan kulturális rendezvények szervezésére van lehetőség, amelyeken a védettséget szerzett és azt igazoló látogatók ülőhelyre szóló jeggyel vagy előzetes foglalással vesznek részt.

Adott rendezvényen az egészségügyi védőmaszk használatának feltételeiről a rendezvény szervezője rendelkezik.

  • Továbbra is tilos zenés – táncos rendezvények szervezése.
  • Nem ültetett, nem helyre szóló jeggyel vagy előjegyzéssel megvalósuló rendezvények szervezésére szabadtéren sincs lehetőség.
  • Újraindulhatnak klubjaink!
    A klubok foglalkozásain való részvétel is védettség igazolásához kötött. Úgy a klub vezetője, mint a foglalkozások résztvevői csak védettségi igazolvány birtokában vagy 18 éven aluliak esetében védettségét igazoló felnőtt kíséretében vehetnek részt.

    • Kérjük a klubok tagjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot a klubvezetőkkel, vagy érdeklődjenek intézményünkben a 25/506-220 telefonszámon vagy email-ben a muvhaznagyvenyim@gmail.com címen.
    • Amennyiben ezt a tevékenységi forma megengedi a klubok tagjainak is javasoljuk az egészségügyi védőmaszk használatát, és a kérjük a távolságtartás betartását.
    • A termeket a foglalkozások között átszellőztetjük, a kilincseket, asztalokat fertőtlenítjük, ezzel együtt kérjük, hogy amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, a klubfoglalkozások időtartama alatt is tartsák nyitva az ablakokat.

Jelen tájékoztatóban ismertetett szabályok alkalmazása 2021.05.04-től visszavonásig érvényes és kötelező az intézmény dolgozói és látogatói számára.

Nagyvenyim, 2021. 05. 03.

Mogyorós Mária – intézményvezető