Falunapi programok III. – Boglárka – (Pohly) Boglárka

Pohly Boglárka – magyar énekesnő, platinalemezes operetténekes

Debrecenben született. Nem művészcsaládban nőtt fel, de szülei mindvégig támogatták gyermekkori álmait, hogy előadóművész lehessen. Gyermekszínészként indult pályafutása: Dorothy szerepével az Óz, a nagy varázslóban, a Debreceni Csokonai Színházban. Magyarország legfiatalabb szubrettje volt a Budapesti Operettszínházban, 18 évesen eljátszhatta Liza szerepét a Marica grófnőben, a Csárdáskirálynőben pedig Stázi szerepét Rövid időn belül a hazai színházi élet egyik legnépszerűbb operett szubrettjévé vált, nevét Oszvald Marika utódjaként emlegetik. Sok szerepét német nyelvterületen is eljátszhatta, német nyelven. Gyermekkorában ritmikus sportgimnasztikázott, innen az akrobatikus képessége, ezen kívül balettozott.
2005-ben végezte el a Bartók Béla Konzervatórium énekművész – szakát Kovács Brigitta osztályában. Elvégezte ezen kívül az Operettakadémiát, színész 1, és színész 2 minősítéssel. Diplomát 2009-ben a Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógusi szakán szerzett. 2001–2007 között a Budapesti Operettszínház elismert tagja, 2007-től napjainkig szabadúszó. Főszerepeket énekelt: Budapesti Operettszínház, Debreceni Csokonai Színház, Miskolci Nemzeti Színház, Soproni Petőfi Színház, Szolnoki Szigligeti Színház, Turay Ida Színház. Termete miatt nem lehetett primadonna, de szubrett annál inkább. Az akrobatika, a spárga, a cigánykerék védjegyévé vált, csak úgy mint szubrett elődeinek. Férje(egyben managere) táncművész, két lányuk: Napsugár és Mirjam. Repertoárját magyar nóták, magyar népdalok és közismert mulatós dalok mellett, népdal ihletésű saját dalok, és OPERETT slágerek alkotják.Boglárka számos alkalommal lépett fel határon innen és túl képviselve és hirdetve eme magyar műfajok szépségét, és időtlenségét.
A Muzsika TV-n 2018 óta látható, azóta a Zenebutik Tv csatorna népszerű előadója is. Színpadi ruhái gyakran a hagyományos magyar viseleteket idézik. Tűzrőlpattant személyisége, akrobatikus tánctudása teszi igazán egyedi előadóvá.
Több mint 35 dala, stúdiófelvétele 7 különböző hanghordozón (válogatáslemezen, maxi-cd-n) és 3 szólólemezen jelentek meg. 2019-ben dala platinalemezen szerepelt (Trimedio csoport)Sztárlimonádé Aranyalbumon.
Az évek során a magyarországi média is felfigyelt rá, számos TV műsorba (RTL Klub, TV2, Duna TV, MUZSIKA TV, ZENEBUTIK TV stb.) hívták meg. 1999-tól folyamatosan koncertezik, közel 2000 alkalommal lépett fel, nemcsak Magyarországon, hanem fellépett többek között Münchenben, Hannoverben Németországban, Hollandiában, Ukrajnában, Izraelben, Litvániában, Észtországban, Svájcban, Szlovákiában, Horvátországban, Romániában. Kálmán Imre-est; Lehár-est, operettgálák, gálaestek jelzik operett szubrett és szóló pályáját.
Visszatérő vendége a müncheni Deutsches Theaternek, a Tel-Aviv-i Operának , de énekelt már Hannovertől Tallinig, Rigától Japánig.

Augusztus 7-én 15:30-tól a Ligetben felállított nagyszínpadon