Falunapi programok VIII. – Jó ebédhez szól a nóta

Zalay Lídia gyermekéveit a Magyar Rádió Gyermekkórusában, és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusában töltötte. A Főiskola elvégzése  alatt és utána Népszínház Operatársulatának, majd a Pécsi Nemzeti Színház, és a Debreceni Csokonai színház primadonnája volt. Pályafutása alatt fellépett még a Magyar Állami Operaházban, és  Nyugat -Európa számos színházban, valamint Kanadában és az Egyesült Államokban. Profiljába az operett- és az operaszerepek mellett beletartoznak a magyar nóták és a legnépszerűbb táncdalok is.

Egri József
1988-ben a KI MIT TUD tehetségkutató versenyén a TV elődöntőig jutottam.
1990-ben szereztem meg a hivatásos előadóművészi működési engedélyt , mint operett-musical énekes.
1995-ben szerepeltem először az Interoperett új évi koncertjén, mint táncos-komikus, amit a televízió mindig élő adásban közvetített a Pesti Vigadóból majd később a Belvárosi Színházból. Az új évi koncertek televíziós közvetítése alkalmával milliók otthonába juthattam el.
1999-től állandó tagja vagyok az Interoperettnek.( ma Memory Interoperett )
1999 – 2008-ig állandó résztvevője voltam a Hévízi operett gáláknak is.
2000 és 2002 között az egri Gárdonyi Géza Színházban nagy sikerrel játszottam Levin szerepét Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Anna Karenina című művében. Valamint Ábrahám Pál: Viktória című operettjében Miki grófot alakítottam.
2001-ben Szivárvány díjat kaptam Egerben. (közönség díj)
2002-ben a kaposvári Csiky Gergely Színházban Loewe-Lerner : My Fair Lady című musicaljében Freddy szerepét játszottam. Számos külföldi turnén vettem részt világszerte, így Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Izraelben, Szlovéniában, Görögországban az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában is bemutatkoztam.
2010 –ben meghívást kaptam a kassai Thália Színházba , ahol Kálmán Imre : Marica grófnő című operettjében Zsupán báró szerepét játszottam.

Forrás: http://egrijozsef.hu/

Augusztus 7-én 12:15-től a Ligetben felállított nagyszínpadon