Return to Klubjaink

Aranydaru Nyugdíjas Klub

aranydaru33

2013-ban 33 éves Nyugdíjas Klub – képek

A nyugdíjasklub az idős emberek olyan közössége, mely aktív részese a helyi közéletnek, kapcsolatot és barátságot ápol a térségi és térségen túli településekkel. Célja, olyan programok szervezése, melyek segítik a tagok egészségmegőrző és kulturális igényeit kielégíteni, az idős kornak megfelelő életvitelt kialakítani.

Nagyvenyim nyugdíjasai 1980. január 1-én alakították meg első klubjukat, Horváth Imre irányításával. Az évek múlásával a klub létszáma 10 főre csökkent. 1994-ben 38 fő taggal a klub újjászerveződött. Elnöknek Kéri Jánost választották, ő 1999-ig vezette. A klub kulturális élete ekkor indult fejlődésnek. 1999-2009-ig Fási Éva volt a vezető. Ebben az időszakban a taglétszám 80 főre emelkedett.

aranydarukisapostag

2013 – I. Kisapostagi Dalostalálkozón elért I. helyezést népdalkörünk – képek

A klub csoportjai – dalkör, tánccsoportok, versmondók, kabarécsoport, énekesek – elismerést szereztek Nagyvenyimnek. 2010-től a nyugdíjas klub vezetője Juhász-Vedres Zoltánné lett.

Nagyvenyim címerében található őrdaru tiszteletének jeleként, a társaság 2002- ben felvette az „Aranydaru Nyugdíjas Klub” nevet.

Tevékenységükért, Nagyvenyim képviselőtestülete „Nagyvenyimért” kitüntetést adományozottá klubnak.

Aranydaru Dalkör

csonkarudolfkimittud

2014. 06. 30.
Az Aranydaru Dalkör és Csonka Rudolf a Fejér megyei elődöntő után részt vett a Fejér megyei középdöntőn és az ott elért eredményeik alapján a hétvégén meghívást kaptak az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud döntőjére, mely Keszthelyen került megrendezésre.

aranydarukimittud

Az Aranydaru Dalkör Németh Irma felkészítő tanár vezetésével Tolnai dalcsokrot adott elő, Csonka Rudolf szaxofon Petőfi Sándor megzenésített verseivel örvendeztette meg a közönséget.

Az Aranydaru Dalkör és Csonka Rudolf kiemelkedő és nagyon színvonalas előadásukért a zsűri Ezüst fokozatú kitüntetését vehették át.

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata nevében Szabóné Lőrincz Ilona polgármester részt vett a hétvégi eseményen, ahol köszöntötte a fellépőket és az elért eredményeikhez ezúton is tiszta szívből gratulál és kívánja, hogy az Aranydaru dalkör és Csonka Rudolf az elkövetkezendő időben is hasonló sikereket érjen el ezzel is hozzájárulva Nagyvenyim hírnevének öregbítéséhez.

Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata