Return to Klubjaink

Foltvarró csoport

foltvarroklub

A nagyvenyimi Művelődési Ház 1998-ban Rozbora Piroska kezdeményezésére foltvarró tanfolyamot indított Keve Miklósné vezetésével. A tanfolyam nagy sikert aratott, munka közben remekül összekovácsolódott a csoport, és végül létrehozták a Foltvarró klubot. Tóthné Kele Krisztina lett az első klubvezető, őt Dági Sándorné majd Juhász Lászlóné követte. 2005-től, immár 10 éve Selmeczi-Kovács Istvánné fogja össze a csoportot. Úgy érezzük, hogy egyre elismertebbé és népszerűbbé válik ez a kézimunka. 2008-ban a megalakulás 10-ik évfordulóján, Nagyvenyim Képviselőtestülete munkánk elismeréseként “Nagyvenyimért” díjjal tüntette ki a Foltvarró Klubot. Alkotásainkat különböző kiállításokon tekinthetik meg az érdeklődők: például a Falunapon és karácsonykor. A művészien elkészített darabokat szívesen vásárolják meg. Testvértelepülésünkön, a bajor Altomünsterben is sikere volt az igényesen megvarrt alkotásoknak. Minden ősszel megrendezett regionális találkozók nagy népszerűségnek örvendenek. A klubtagok elhozzák legszebb munkáikat, süteményt sütnek, hogy megédesítsék a napot. A programzáró tombolát mindenki várja, mert van bőven meglepetés. Sokan jönnek el rendezvényünkre és viszik Nagyvenyim jó hírét.

Céljaink között szerepel a folyamatos megújulás: tanfolyamokon való részvétellel, minden lehetőséget megragadva képezzük magunkat. Nagyon sok barátra tettünk szert, amikor lehet, kicseréljük a különböző technikákkal készül mintákat. A klub rendszeresen támogatja településünk intézményeit tombola tárgyakkal. Az elkövetkező időben szeretnénk még több, még szebb munkát alkotni, hogy mindenki megtalálja a kedvére való ajándékot kiállításainkon. A találkozók és a klubfoglalkozások alapja egymás segítése, a kikapcsolódás a színek világában!
Jó hangulatú foglalkozásainkat keddenként tartjuk a Művelődési Házban. Kívánom, hogy a klub tagjai még hosszú ideig leljék örömüket ebben a tevékenységben és munkálkodjanak együtt erőben és egészségben!

A Nagyvenyimi Foltvarrók nevében: Selmeczi-Kovács Istvánné, a csoport vezetője

 

2015. 03.
A nagyvenyimi Foltvarró csoport tagjai 2015 február 28-án Dunaújvárosba látogattak a Duna Folt Műhely meghívására Országos Foltvarró Találkozójára. Idén ünneplik megalakulásuknak 20-ik évfordulóját. Minden évben itt kezdődik az évad, mindenki nagyon várja, hogy milyen szép, új dolgokat láthat, mert ez nem csak a közös varrás, hanem kiállítás is egyben.

illatzsak

Csoportunkból 7 fő vett részt ezen a jeles napon, ahol egy illat zsákot varrtunk. Lehetett vásárolni, beszélgetni is, mert az ország minden tájáról voltak vendégek.
Nagy sikere volt a táska bemutatónak, melyre nagyon sokan beneveztek. Szebbnél szebb táskát láthattunk.
Reméljük, a mi csoportunk 2015. október 3-án megrendezésre kerülő közös varrása is ilyen jó hangulatban telik majd el. Mi már izgatottan készülünk.

Selmecziné Irén
Nagyvenyimi Foltvarró Klub nevében