Return to Klubjaink

Kötögetők klubja

kotogetok

Kedves Kötögetők!

Egy éve lesz február 4-én, hogy megalakult a Kötögetők klubja. Nyolc állandó fővel indultunk. Kötögetünk, horgolunk, van, aki hímez és bármi technikával szívesen ismerkedünk (kosárfonás, szövés).

Egymásnak segítünk, egymástól tanulunk. Vannak lelkes kezdők és ügyes segítőkész haladók. Munka közben jókat beszélgetünk, süti recepteket cserélünk. Beszélünk a világ dolgairól, saját problémáinkról, ez nagyon jó, mert ebben is segítségre számíthatunk egymástól.

Nagyon köszönjük a sok ötletet,amit a Facebookon kapunk,de már az is nagyon kedves segítség volt,hogy a klubtagoknak ajándékozta Póláné Ági a sok kötős-horgolós könyvét. Köszönjük. Valaki meg a postaládánkba tette a szép mintákat, nem is tudom, hogy ki volt, – köszönöm.

Akik nem járnak hozzánk, ők is mondják, hogy otthon ők is kötögetnek! Megindult egy kis közösség működése, amit a lakosság is elfogadott, támogat. Aktuális munkákat is készítettünk: kokárdát, húsvéti nyuszikát, tojástartót,  karácsonyi angyalkákat. Vannak, akik terítőt horgolnak, zoknit, kesztyűt kötnek. A pulóverek, sálak sapkák csodálatos mintával egymás tanításával kötődnek. Év végére már három új kötögetővel nőtt a létszámunk. Mi nem eladásra készítünk szebbnél-szebb dolgokat, hanem a magunk és családunk örömére. A tagok között van nagymama unokájával, minden korosztály jelen van: ismerősök, és akik most ismerkednek a községgel, a lakókkal. Tavaly októberben volt meghívott vendégünk: Erdei Gyöngyvér, aki a “Kössünk lányok” és a “Fonalparadicsom”Web áruház és közösség vezetője. Sok szép fonallal, kiegészítőkkel és technikák tanításával tette széppé nem csak a mi napunkat, de a megyéből, Pestről is voltak kötögetők, vásárlók. Az idén márciusban szeretnénk őt ismét meghívni és mindenkit, aki szeretne eljönni erre a napra!

A klub nyitott! Bárki jöhet, ha csak egy betekintésre is!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt: minden szerdán 16-órától-18-óráig!

A kötögetők nevében Szabadi Andrásné lluska