Falunapi programok XV. – A 25 éves Nagyvenyimi Táncegyüttes

Nagyvenyimi Táncegyüttes

A Nagyvenyimi Táncegyüttes 1994-ben alakult Wünsch László (Laci bácsi) vezetésével. Laci bácsi több mint 10 évig volt szakmai vezetője a csoportnak. Őt váltotta a jelenlegi vezetőség,
Kuminka Zsuzsa és Czuppon Péter.

Az együttes helyi és környékbeli tanulókból, dolgozó emberekből áll. Fontosnak tartják a hagyományokat, a népi kultúra ápolását. Leginkább Nagyvenyimen és környékén szerepelnek színpadon, de szívesen megfordulnak, és meg is fordultak külföldön:
Tánctáborban voltak Erdélyben
(Nyárádselyén, Vajdaszentiványban és Gyimesben)
A testvértelepülési kapcsolatok ápolásában is jelentős szerepet játszanak. Altomünsterbe és Egeresre amikor tehetik, ellátogatnak és meglepik a külföldi közönséges fergeteges táncukkal.
A 2014-es, Székesfehérváron megrendezett Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Minősítő Fesztiválján KIEMELT ARANY fokozatot szereztek, 2018 novemberében pedig Arany minősítéssel és Vándordíjjal érkeztek gaza.
A táncegyüttes vezetője, Czuppon Péter 2015-ben a néptánc-kultúra érdekében kifejtett értékőrző és értékteremtő munkája elismeréseként a Németh László-díjat kapta meg
Táncaikkal újra és újra elkápráztatják a hazai és a távoli fellépések közönségét is.
Fennállásuk 25. évfordulóján a nagyvenyimi közönségnek a Liget színpadán augusztus 2-án, pénteken 18:30-tól kedveskednek élőzenével kísért műsorukkal.